20:00

IBF Dalen

FatPipe match 1 mot IBF Dalen

Riktig innebandy

Äntligen är cupen igång. 23 spelsugna tjejer dansade som aldrig för och denna gång så bra att lokalbefolkningen filmade showen.
Första motståndet var Umeå laget Dalen och genomdansade och laddade körde vi igång i full fart. Men det gjorde även Dalen.
Det var som att möta oss själva.

Matchen spelades i ett grymt tempo, det var intensivt i varje situation. Tjejerna var inte riktigt beredda på att även motståndet köre på så hårt och blev lite ställda över deras fina klubbteknik.
Dalen hade under första perioden mer initiativ och vårt försvarspelt var då och då lite slarvigt och naivt. Detta straffade oss också och de kunde dra ifrån till 2-0 innan perioden var över. Första målet en oturlig styrning från oss medan de andra var en snygg soloprestation.

Snacket i pausen var att vi spelade bra men att vi måste var mer noggranna och kloka i försvarsspelet över hela banan.

Andra perioden blev också mycket bättre. Fortfarande i ett grymt tempo men med lite mer balans.
Nu fick vi mer momentum och reducerade till 1-2 och kände att nu har vi häng. Matchen rullade på med bra prestationer från båda lagen, vi bytte chanser med varandra men bra försvarsspel och strålande målvakter. I slutdelen av perioden pressade vi ner dem in i sitt straffområde och i trycket lyfte domaren handen för avvaktande utvisning men behövde inte blåsa för detta utan istället fick målvakten plocka ut bollen ur mål. 2-2 Gott!
Dalen slutade inte lira utan tog ledningen igen, men nu var vi i ett flow och kvitterade snabbt.

3-3 och paus.

Sista perioden spelades vidare i samma höga tempo, imponerande av Dalen att med två femmor orka hålla tempot hela matchen.
Båda ledarstaberna fick hjärtat i halsgropen ett antal gånger, men nu var det slut på målproduktionen och matchen slutade rättvist 3-3.

En väldigt bra match mot ett mycket skickligt motstånd.
Dalens trevliga ledare och vi sa samma sak, att så här bra motstånd möter vi inte ofta.